مسکو احتمال ملاقات پوتین و ترامپ در پکن را رد نکرد اردوغان: هدف اسرائیل بی ثباتی سوریه است/ از احمد الشرع حمایت می‌کنیم بقائی: فعلاً برنامه‌ای برای گفت‌و‌گو با آمریکا نداریم/ سفارتخانه‌های فرانسه، انگلیس و آلمان در تهران فعال‌اند لاپید: بی‌برنامه به هر جایی در خاورمیانه حمله می‌کنیم/باید انتخابات برگزار شود ترامپ خطوط هوایی مکزیک را تهدید کرد معاریو: یمن بندر ایلات را بست صدراعظم آلمان: با آمریکا درباره ایران در تماس هستیم وزیر خارجه افغانستان خطاب به ترامپ: هیچ نیروی خارجی در بگرام نیست اولیانوف: اروپا هیچ حقی برای فعال سازی مکانیسم ماشه ندارد زمان و مکان برگزاری مذاکرات ایران با تروئیکای اروپایی اعلام شد رئیس ستاد ارتش اسرائیل: با حماس به توافق و تفاهم می‌رسیم بسیج مردمی عراق در مرز عربستان به حالت آماده‌باش کامل امنیتی درآمد رسانه‌های عبری: توافق غزه آماده است/ ممکن است ظرف چند روز توافق حاصل شود ثبت گزارش رسمی و مستند ایران درباره تجاوز نظامی اسرائیل در شورای امنیت سرکرده داعش و یکی از دستیارانش در مرز عراق و سوریه کشته شدند

سناتور آمریکایی: کودکان خارجی باید همراه با والدینشان اخراج شوند

یک سناتور آمریکایی خواستار اخراج کودکانی از خاک ایالات متحده شد که والدینشان از کشور اخراج شده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۴ - ۰۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 June 30
کد خبر: ۲۸۲۱۷۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ مارکوین مولین سناتور جمهوری خواه آمریکایی اظهار کرد کودکانی که در ایالات متحده از والدینی که به طور غیرقانونی در کشور زندگی می‌کنند، متولد می‌شوند، باید در صورت اخراج والدینشان، همراه با آنها از کشور اخراج شوند.

وی با شبکه ان‌بی‌سی درباره حکم اخیر دیوان عالی آمریکا در خصوص حق شهروندی و تابعیت براساس تولد و فرمان اجرایی ترامپ درباره لغو این قانون و اخراج این دسته افراد از خاک آمریکا، مصاحبه کرد.

مولین در پاسخ به پرسشی درباره اینکه برای کودکانی که در خاک ایالات متحده به دنیا آمده، اما والدینشان از کشور اخراج شده‌اند، و با فرض اینکه این کودکان شهروندان آمریکا و زیر سن قانونی هستند، چه اقدامی باید انجام داد، گفت: آنها باید جایی بروند که والدینشان رفته‌اند. چرا شما نباید کودکی را نزد والدینش بفرستید؟ منظورم این است که چرا باید آنها را از هم جدا کنیم؟

روز جمعه دیوان عالی آمریکا با محدود کردن توانایی قضات برای جلوگیری از اجرای سیاست‌های رئیس‌جمهور در سراسر کشور در پرونده مربوط به حق شهروندی براساس تولد، پیروزی بزرگی را برای دونالد ترامپ رقم زد.

بر این اساس، قاضی محافظه کار ایمی بارت، در حکمی اجازه نداد که دستور ترامپ در مورد محدود کردن حق شهروندی براساس تولد فوراً اجرایی شود، بلکه به دادگاه‌های پایین‌تر که آن را مسدود کرده بودند، دستور داد که در مورد دامنه احکام خود تجدید نظر کنند. همچنین در این رای، به مشروعیت قانونی این سیاست که بخشی از رویکرد سخت‌گیرانه ترامپ در قبال مهاجران است، پرداخته نشد.

رای اخیر دیوان عالی ایالات متحده درباره حق شهروندی براساس تولد، موجب سردرگمی گسترده مهاجران و تماس‌های فراوان آنها با وکلا برای به چالش کشیدن این حکم شده است.

این موضوع باعث بلاتکلیفی در میان مهاجران، مدافعان حقوق بشر و حتی کارشناسان حقوقی شده، چرا که آینده حقوق شهروندی برخی افراد متولد شده در خاک آمریکا هنوز نامشخص باقی مانده است.

دونالد ترامپ در واکنش به این حکم دیوان عالی، آن را پیروزی بزرگی خواند و گفت: دولت او اکنون می‌تواند بسیاری از سیاست‌های خود مانند شهروندی حق تولد را پیش ببرد.

صدور این حکم نه تنها تاثیر مهمی بر فرمان‌های اجرایی ترامپ درباره مهاجرت می‌گذارد بلکه دست ترامپ درباره اجرای دیگر فرامین اجرایی باز می‌شود.

ترامپ در نخستین روز بازگشت به قدرت، یک دستور اجرایی را امضا کرد که براساس آن به نهاد‌های فدرال دستور داد شهروندی کودکانی را که در ایالات متحده متولد شده، اما هیچ‌یک از والدین آنها شهروند آمریکا نبوده یا دارنده اقامت دائمی قانونی (دارندگان گرین کارت) نیستند، به رسمیت نشناسند.

پیشتر ۲۲ ایالت تحت رهبری دموکرات‌های آمریکا و گروه‌های حقوق بشری، شکایت نامه‌هایی علیه دستور اجرایی ترامپ مبنی بر لغو شهروندی حق تولد مطرح کردند تا در دادگاه‌ها مانع از اجرای این دستور کار شوند.

بر اساس ادعای شاکیان پرونده‌های حق شهروندی براساس تولد، از جمله دادستان‌های کل دموکرات از ۲۲ ایالت، مدافعان حقوق مهاجران، و زنان باردار مهاجر، بیش از ۱۵۰ هزار نوزاد هر ساله تحت این دستور اجرایی ترامپ، از دریافت تابعیت آمریکا محروم خواهند شد.

این آمار نشان‌دهنده تأثیر گسترده و بالقوه این سیاست بر جمعیت متولدین جدید در آمریکا است، به ویژه در خانواده‌هایی که والدین فاقد تابعیت یا اقامت دائم قانونی هستند. / تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر